Blog

Poslednje vesti »

Pogledajte, komentarišite ili nas pozovite

Kako smo brendirali Šećer & Soul

30/03/2015

Kada sarađujete sa Brankom Koprivicom, to obavezno bude nabijeno emocijama, vrcavom energijom i idejama koje prestižu jedna drugu. Srećom, i Branko i mi umemo da zastanemo, ohladimo glavu i iskoračimo iz začaranog kruga nabujale kreativnosti u pročišćeni prostor - prostor u kojem samo najbolje ideje dobijaju svoj konačan oblik.
Sa Šećerom, kako mu od milja tepamo, jasno dolazi do izražaja činjenica da je brendiranje neprekidan proces - nešto na čemu se konstantno radi.

Šećer & Soul je mesto koje je Koprivica kreirao s namerom da sugrađanima željnim kvalitetne muzike priušti mesto u kojem će se svake večeri dešavati dobre žive svirke. Ali, to mesto je istovremeno trebalo da ima i živahan dnevni život.
Kako pomiriti dnevni i noćni koncept?

Možda zvuči kao lak poduhvat, ali svaki pravi ugostitelj zna da to nije tako. Bacili smo se na ovladavanje izazovom.

Šećer & Soul kafa - zaštitni znak dnevne varijante

U Šećeru možete popiti Šećer & Soul kafu - kafu kakve nema ni na jednom drugom mestu u gradu, niti šire. Kultura ispijanja kafe kod nas je veoma važna, te ako jedan lokal već ima ovakvu jednu posebnost, zašto je ne istaći i ne napraviti od nje istinski brend?Tako smo i uradili. Kreirali smo ambalažu, i sve prateće elemente Šećer & Soul kafe. Kafa sada ima odeždu kakvu zaslužuje, a gosti imaju priliku da je lakše i lepše uoče u samom lokalu. Sa ambalažom kafe usklađeni su jelovnici, podmetači i drugi prateći pribor.

Noć je za muziku stvorenaNoću se Šećer presvlači. Navlače se zastori, a centar dešavanja postaje veličanstveni klavir, oko kojeg se okuplja neki od gostujućih bendova. Pastelne boje zamenjene su tamnijim, a celokupna atmosfera postaje magična i zavodljivo privlačna.


Važno je pomenuti da se i na Šećer & Soul fb stranici, koju vodimo, uočava jasna razlika između dnevnih i noćnih vizuala, i kroz nju se lepo mogu primetiti razlike između Šećerove noći i dana.

Razlike, kojima je suština ista – Šećer & Soul.

Jer život traži malo šećera. I mnogo soula.

Autor: Simona Draguca / 13:37 / Ostavite komentar

Naš novi prostor

19/03/2015

Kada se bavite kreativnim poslom, prostor u kojem radite veoma je važan. Prethodna Aspect kancelarija bila je vesela i svetla, ali prilično mala. To nam nije smetalo da dajemo sve od sebe i da kreiramo neke sjajne stvari. Jednostavno, navikneš se.
Ali!
Došao je trenutak preseljenja.
Našu novu zgradu sigurno znate – nalazi se na uglu Mite Ružića i Laze Telečkog. Neki je zovu Kraljica. Veličanstvena je, i što se mene tiče – najlepša u gradu.

Čak je i stepenište, kojim se penjem do kancelarije nekako posebno. Masivno je i odiše patinom i bogatom prošlošću. Sasvim drugačiji je osećaj ići uz stepenice ovog zdanja, i neke moderne kockaste zgrade .

A onda, sam prostor.

Prvo – prostrane prostorije i visoki plafoni. Neverovatno je koliko doprinose osećaju slobode, i slobodnom protoku vazduha i energije.
Drugo – veliki prozori. Treba li da objašnjavam koliko mi oni znače? Za moj rad, svetlost je veoma važna. I inače, ova velika količina svetlosti unosi neku dobru vibraciju i raspoloženje.

Sjajno je i što svako od nas ima dovoljno prostora i slobode da svoj radni deo uredi kako mu se sviđa.
Imamo i deo za tim bilding, našu “tačku okupljanja”. To je mesto gde nastaju najbolje zajedničke ideje i projekti. Odatle, izlazimo na predivni balkon koji gleda na stari grad. Tu čavrljamo, smejemo se i posmatramo strujanje ulice.

I znate šta? Imam utisak da se bolje razumemo i komuniciramo od kada smo se preselili. Sve je nekako veselije i razigranije.
Neko će možda reći da preterujem.
Neko će možda reći “Zidovi su samo zidovi!”
Ali znam da će me razumeti svi koji su, kao i ja, zaljubljeni u svetlost i istinsku lepotu.

Marina Milanović

Autor: Marina MIlanović / 10:19 / Ostavite komentar