Eng / Srb
Helca kid, Borovnice
Helca je novi brend na globalnom tržištu proizvoda za higijenu i negu tela. Pokrenuo ga je tim mladih profesionalaca sa iskustvom u industrijama lepote, nege tela i higijene ali i ugostitlejstva i turizma. Odatle je i izazov za nas bio da odgovorimo na izazove različitih industrija – da stvorimo jezik i identitet brenda koji će biti globalno prijemčiv, koji će komunicirati na različitim kontinentima sa kupcima koji dolaze iz različitih kultura ali dele iste dnevne navike, prate iste trendove, putuju na ista mesta.

Šta smo uradili?

Digital Strategy / UI/UX Design / Full-stack Development / Illustration / Motion Graphics / Animation / Copy Writing / Packaging Design

Klijent

Helca

Godina

2019 - 2021

Helca identitet smo zamislili kao spoj jasnog i direktnog vizuelnog jezika i proizvoda sofisticirane teksture, prijatne za svakodnevno korišćenje, nečeg čemu se rado vraćamo, što postaje deo naše dnevne rutine. Poput proizvoda koji su nežni i pogodni za rituale svakodnevne higijene, ali su i dalje na prvom mestu efikasni i korisni za one koje ih upotrebljavaju.
Baby wet wipes
Krupna tipografija na Helca pakovanjima, kolorit koji se oslanja na boju sadržaja u njima, ali i paleta boja koji nas diskretno podseća na novu globalnu dimenziju važnosti higijene u svakom trenutku (na ulici, na putovanjima, u javnom prostoru) – neki su od elemenata koje smo uklopili u identitet koji govori: Helca Vam omogućuje da budete opušteni pri odabiru proizvoda za higijenu na koje uvek i sa sigurnošću možete da računate.
anti bacterial
Posebna linija, unutar Helca ponude, su higijenski i proizvodi za negu kože dece za koje smo razvili sasvim drugačiji identitet unutar Helca brenda. Kombinujući ilustracije životinja koje komuniciraju sa najmlađim korisnicima Helca proizvoda sa catchy sloganima i atributima konkretnih "junaka" na pakovanjima za šampone, kupke, kreme i vlažne maramice – dodali smo poseban kvalitet ovom potpuno novom brendu i pomogli mu da se smesti u nišu "proizvoda za najmlađe" ravnopravno sa globalnom konkurencijom.
Shower gel, milk and honeyShampoo Apple