Poslednje vesti »

Pogledajte, komentarišite ili nas pozovite

Eko kultura stanovanja

14/04/2015

Obožavamo projekte koji nam dopuštaju udruživanje sa kreativcima iz nekih drugih oblasti. Ovo je upravo jedan od takvih – tokom rada blisko smo sarađivali sa arhitektonskim departmanom, i bilo je to jedno nadasve inspirativno i korisno iskustvo za obe strane.
Šta podrazumeva projekat Eko kultura stanovanja?

Cilj ovog projekta je pokretanje mini sistema namenjenog očuvanju životne sredine u okviru određenih stambenih objekata.
Zvuči sjajno, zar ne? I jeste sjajno.

Projekat smo pokrenuli u saradnji sa Biroom 16, a imali smo dobru sreću što je Erker Inženjeringumeo da prepozna važnost istog, te je u njega i investirao.


Koje aktivnosti su planirane u okviru ovog projekta?

Eko kultura stanovanja ističe niz aktivnosti čijom primenom direktno utičemo na poboljšanje kvaliteta života.

To su:
- PRIMARNA SELEKCIJA I ODLAGANJE OTPADA
- PRIMENA HORTIKULTURE U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU- EDUKACIJA I PRVI KORACI KORIŠĆENJA SOLARNE ENERGIJE



Eko kućica
Eko kultura stanovanja podrazumevala je i kreiranje kreativnog rešenja eko kućice namenjene odlaganju selektovanog otpada – plastike, papira i iskorišćenog ulja.

Aspect studio, u saradnji sa Biroom 16, uradio je idejni projekat i rendering ove kućice.


Pored ovog, osnovnog projekta, kreirali smo i čitav prateći materijal – kalendare, brošure, kese, novogodišnje čestitke i plakate kako bismo predstavili projekat stanarima i saradnicima.




Dobre namere dobro inspirišu

Ovo je definitivno bio jedan od onih projekata nakon kojih ostajete vedriji, snažniji, iskusniji i pre svega – inspirisaniji. Koliko god zahtevan, ovakav projekat ne iscrpljuje, već udahnjuje elan. Jer iza njega stoje dobre namere. A dobre namere – dobro inspirišu.


Autor: Tihomir Laćarac / 15:17

Vaš komentar