Poslednje vesti »

Pogledajte, komentarišite ili nas pozovite

Fotomaraton iliti kada ti ideja ne da da spavaš

06/04/2015

Kada si u nekom projektu od samog početka, odnosno, kada je taj projekat tvoja ideja, onda je to jedna sasvim posebna priča. Onda si na neki poseban način inspirisan da daš čitavo svoje srce, bez zadrške.
Sjajno je to opisao mag marketinga, Dragan Sakan, rekavši da kreativni um ne odlazi na odmor nakon 5 popodne. Kreativni um, opsednut idejom, tu ideju nosi sa sobom sve vreme – i danju i noću.


Odeš s posla kući, pa umesto da, ko pošten svet, spavaš – ti razmišljaš o ideji. O bojama, konceptima, organizaciji.

Upravo tako je bilo s nama i s Fotomaratonom.


Fotomaraton je prvi put trčao upravo s nama. I drugi. put. I treći. I četvrti. I peti. Početkom 2009. godine, naš dugogodišnji bliski saradnik, fotograf Srđan Srđanov, došao je na sjajnu ideju o kreiranju novosadskog događaja koji bi okupljao zaljubljenike u fotografiju.
Ideju je podelio sa nama, znajući da smo poprilično zaljubljeni u Novi Sad.


Naravno da nam nije trebalo mnogo da razmašemo priču. Rešeno je:
Jednom godišnje, okupljaćemo zaljubljenike u fotografiju, Odvodićemo ih na različite novosadske lokacije, gde će oni fotografisati grad na različite teme. Na primer, Miris grada, Heroji iz Senke, Novi pogled na stare stvari, Noć u gradu…. Učesnici će biti iz zemlje i inostranstva.

Šta Fotomaraton znači za Novi Sad?

Želimo da naš grad otkrijemo i pokažemo u njegovim najboljim slikama.Jedаn od osnovnih аlаtа u promociji i аfirmаciji grаdа, kаo primаmljive investicione i turističke destinаcije, jeste izoštrаvаnje slike grаdа kojа nаstаje u očimа njegovih građanа i ljudi iz drugih zemаljа.

Stogа smo ovаj projekаt usmerili na simbiozu aspekata gradskog života i rаzvoj grаdа u celosti. Cilj projekta je bolje pozicionirаnju Novog Sаdа u odnosu nа ostаle kulturne i turističke centre Evrope.

Krupan poduhvat? Da, ali ostvariv.


Kako smo se uhvatili u koštac sa (ne)prilikama organizacije jednog ovakvog poduhvata, i kako smo ga pretvorili u prepoznatljiv događaj koji se odigrava 7u godinu za redom, čitaćete u sledećoj fotomaratonskoj priči :)


Autor: Simona Draguca / 16:29

Vaš komentar