Eng / Srb
3BIR craft beer

3BIR craft beer

Wild orange
3BIR Craft Brewery iz Novog Sada je svakako jedna od najambicioznijih zanatskih pivara u regionu. Posle nekoliko nomadskih godina "gipsy brewinga" preselili su se u veći prostor, a logičan korak u unapređenju poslovanja bio je rebranding.

Nov izgled brenda značio je i novo "čitanje" već donekle formiranog identiteta unutar craft-zajednice. Motiv zastave koja je postala deo novog 3BIROVOG ID-a upravo je grafička predstava ideje o lojalnoj zajednici čiji je 3BIR predvodnik.
Flags
Dezerter
Boce
Kada su proizvodi u pitanju - primarni cilj bio je da 3BIR piva dobiju autentičan i drugačiji identitet u odnosu na veoma bogatu i raznovrsnu craft-ponudu u Srbiji i u regionu. Široku paletu 3BIR piva brendirali smo prateći osnovne elemente identiteta. Istovremeno smo komunicirali raznovrsne stilove i u proizvodnji i "narativ" svakog specifičnog piva. Na taj način smo vratili fokus na karakteristike i ono što je posebno za svaki od proizvoda, istakli međusobne razlike i kupcima pomogli da se lakše odluče i vežu za neki od 15-ak proizvoda u redovnoj ponudi.
Majice
6 pack
Brendirali smo 3BIR-ov TAPROOM – lokal koji je smešten neposredno uz prostor u kom se pravi proizvodi. Polazeći od slike velikih čeličnih fermentora koji dominiraju u izlozima pivare – poigrali smo se sa predstavom fabričkog i zanatskog procesa. TAPROOM znak istovremeno predstavlja i široku (raznobojnu) ponudu 3BIR piva i sa ponosom govori – dobrodošli na mesto susreta crafta i industrijskog u najboljem smislu.
Brewery
Taproom
Gin